Citroenmellisse plant - Citroenmelisse kopen

citroenmelisse

Citroenmelisse heeft lichtgroene hartvormige bladeren en heeft zoals de naam het al een beetje verklapt, een citroen geur. De geur komt pas echt goed los wanneer je met je vingers over de bladeren wrijft. De citroenmelisse werd vroeger veel gebruikt in kloosters als middel tegen slapenloosheid, maagpijn, verkoudheid en koorts. Dat wordt dus rennen naar de webshop en inslaan in die handel!

Waar komt de Citroenmelisse vandaan?

Citroenmelisse komt van oorsprong uit Turkije en het oostelijk deel van het Middellandse – Zeegebied. Via de kloostertuinen werd het verder verspreid naar Europa. Onze Citroenmelisse komt uit het kustplaatsje Albenga in Italië, waar Patrizia met haar familie zorgt voor onze verse kruiden.

Wat voor smaak heeft de citroenmelisse?

Citroenmelisse heeft een frisse citroenachtige smaak en is erg lekker in salades, sauzen en vis en kipgerechten. De smaak komt het best tot zijn recht wanneer je de blaadjes citroenmelisse pas op het laatste moment toevoegt aan je gerecht. Kook de blaadjes dan ook niet mee in je gerecht want hierdoor verliest het zijn smaak.

Citroenmelisse plantje

Hoe kan ik de citroenmelisse in de keuken gebruiken?

Knip de stengel citroenmelisse een stukje vanaf de grond af zodat het de nieuwe groei stimuleert en spoel het af onder de kraan. Voor het gebruik in dranken kun je de gehele stengel toevoegen. Voor het gebruik in gerechten kun je de blaadjes van de stengel plukken en fijn snijden.

Goed om te weten!

Al de hele dag fanatiek aan het krabben omdat je vannacht bezoek hebt gehad van een mug? Pluk een blaadjes citroenmelisse en wrijft voorzichtig over je muggenbult. Dit werkt namelijk verlichtend.