Marokkaanse munt plant - Verse marokkaanse munt thee - Marokkaanse munt kopen

Marokkaanse Munt

De Marokkaanse munt heeft hoekigere bladeren en is een echte woekerplant. Wanneer je hem in de volle grond zet neemt die binnen no time je hele tuin over. Denk dus goed na waar je hem gaat neerzetten of dat je hem gewoon lekker in de pot laat staan. De Marokkaanse munt heeft een verfrissende menthol geur wat wel eens lustopwekkend kan werken…

Waar komt de Marokkaanse munt vandaan?

Marokkaanse munt komt van oorsprong uit het noorden van Afrika en vond al snel zijn weg naar Europa en Amerika. Onze Marokkaanse munt komt uit het kustplaatsje Albenga in Italië, waar Patrizia met haar familie zorgt voor onze verse kruiden.

Wat voor smaak heeft de Marokkaanse munt?

De Marokkaanse munt heeft een heerlijke frisse smaak en is daardoor voor veel gerechten en dranken te gebruiken. Een salade met wat blaadjes munt erin maakt het net even wat verfrissender!

Hoe kan ik de Marokkaanse munt in de keuken gebruiken?

Knip een takje Marokkaanse munt af net boven de grond zodat het de nieuwe groei stimuleert. Gebruik je de Marokkaanse munt in een gerecht, pluk de blaadjes en snij deze fijn. Wanneer je er thee van gaat trekken kan je het gehele takje gebruiken.

Goed om te weten!

Het verschil tussen een lekkere kop Marokkaanse munt thee en een hele lekkere zit hem in het knakken van de takjes . Door het knakken komt muntolie vrij waardoor je nog meer smaak krijgt!