Verse oregano plant - oregano kopen

Oregano

Oregano is een struik met zachte blaadjes en heeft een kruidige en bittere geur. Wanneer je met je handen door de Oregano gaat en geur in je opneemt waan je jezelf even in het zonnige Italië. Dus ben je toe aan vakantie, even aan de Oregano snuffelen en je kan er weer tegenaan!

Waar komt Oregano vandaan?

Oregano komt van oorsprong uit de landen rond de middellandse zee en groeit in bergachtige gebieden. Onze Oregano komt uit het kustplaatsje Albenga in Italië, waar Patrizia met haar familie zorgt voor onze verse kruiden. 

Welke smaak heeft Oregano?

Oregano heeft kruidige pittige en scherpe smaak. Het heeft dus een karakteristieke smaak en is daardoor erg geschikt om te gebruiken in de Italiaanse en Griekse keuken.

Hoe kan ik Oregano in de keuken gebruiken?

Knip een steeltje Oregano altijd af met een schaar en spoel hem af onder de kraan. Pluk daarna de blaadjes van het steeltje af. Bij een aantal kruiden kan je het steeltje ook eten maar voor de Oregano geldt dit niet. Je kunt de Oregano zowel rauw eten, meekoken of bakken in je gerecht. Hoe eerder je de Oregano toevoegt aan de gerecht hoe sterker de smaak zal worden.

Goed om te weten!

Van verse Oregano thee kan je heerlijke thee trekken. Het is niet alleen heel erg lekker maar het helpt ook nog eens als hoestdrank! Sla je zomaar eens twee vliegen in één klap!