Aardappelen uit de oven met rozemarijn, tijm en citroen

Een heerlijk bijgerecht voor de hele familie. (zes personen)

Een heerlijk bijgerecht voor de hele familie. (6 personen)

Ingrediënten

  • 1 ½ kg kruimige aardappelen                          
  • 2 citroenen
  • 5-6 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • Olijfolie 

Ennnn koken maar!

Verwarm de oven op 200° en was de aardappelen goed af onder de kraan maar behoudt wel de schil. Doordat je de schil laat zitten behouden de aardappelen zijn lekkere smaak. Snij de aardappelen in vieren en kook ze voor in een pan met water. Giet ze na vijf minuten af en laat ze uitstomen. 

Snij de citroen in plakken en doe de aardappelen in een diepe oven schaal. Verdeel de citroenplakken, rozemarijn en tijm over de aardappelen. Besprenkel uitgebreid met olijfolie en schep het geheel goed door elkaar zodat elke aardappel onder de olijfolie zit. Breng op smaak met wat zout en peper.

Zet de ovenschaal met aardappelen met rozemarijn en tijm 40 minuten in de oven en schep minstens twee keer om. Wanneer de aardappelen goud bruin kleuren zijn ze ready en is het tijd om te genieten! 

andere recepten