gebraden kippetje met verse oregano

Een heerlijk gerecht waarmee je iedereen blij maakt! (4 personen)

Een heerlijk gerecht waarmee je de hele familie blij maakt! (4 personen)

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 1 citroen
  • 1 deciliter citroensap
  • 8 tenen knoflook (mag uiteraard meer als je een echte knoflook liefhebber bent!)
  • 3 takjes verse oregano
  • olijfolie
  • 0,25 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel peper
  • 0,50 theelepel zout
  • 0,50 theelepel paprikapoeder
  • 0,25 theelepel kerriepoeder

Ennnn koken maar!

Verwarm de oven voor op 190°. Snij de citroen in vieren, pers de knoflook en snij de verse oregano fijn. Maak een mengsel van de zout, peper, paprikapoeder, kerriepoeder en gemberpoeder.

Dep de kip goed droog en bestrooi hem zowel van binnen en buiten met het kruiden mengsel. Stop de parten citroen, de helft van de verse oregano en knoflook in de buikholte van de kip. 

Verhit wat olie op middelhoog vuur in een kleine pan en voeg de rest van de knoflook en verse oregano toe. Voeg vervolgens het citroensap toe en breng op smaak met wat peper en zout. Haal de pan van het vuur en zet hem apart.

Leg de kip met de borstkant omhoog op een rooster en zet die in de braadslee. Wanneer je geen braadslee hebt kan je een ovenschaal onder het rooster zetten. Kwast de kip in met het olie-citroen mengsel en zet hem in de oven.

Rooster de kip ± 1 ½ uur tot hij goudbruin is. De kip is gaar wanneer je er met een vork inprikt en het vleessap wat eruit komt helder is. Je kunt natuurlijk ook een vlees thermometer gebruiken. Zodra de kip een kerntempratuur heeft van 75° graden is hij gaar.

Is de kip gaar? Laat hem nog even rusten en snij hem in stukken. Dan is het nu tijd om aan te vallen! Enjoy!

andere recepten