Verse rozemarijn plant - verse rozemarijn plant kopen - rozemarijn plant

Rozemarijn

Rozemarijn is een houtachtige struik met smalle blaadjes en heeft een kruidige frisse geur. Deze geur kan een positief effect op je verstand en geheugen hebben. Dat wordt dus elke dag even aan de Rozemarijn snuffelen!

Waar komt rozemarijn vandaan?

Rozemarijn komt van oorsprong uit Zuid-Europa en Klein Aziƫ. Onze Rozemarijn planten komen uit het kustplaatsje Albenga in Italiƫ, waar Patrizia met haar familie zorgt voor onze verse kruiden.

Welke smaak heeft rozemarijn?

Rozemarijn heeft een licht bittere zoete smaak en is daardoor erg uitgesproken. Door de uitgesproken smaak past het goed bij hartige gerechten.

Hoe kan ik de rozemarijn in de keuken gebruiken?

Knip een takje rozemarijn altijd met een schaar af om hem daarna af te spoelen onder de kraan. Wanneer je het gebruikt voor garnering kan je het gehele takje gebruiken. Wanneer dit niet het geval is haal je de blaadjes eraf en snij je deze fijn.

Qua bereiding is er genoeg keuze! De rozemarijn kan zowel meegekookt als meegebakken worden maar ook bij een gerecht uit de oven of van de barbecue is het een echte smaakmaker! Koop jouw rozemarijn plantje hier.

Goed om te weten!

Wanneer je een takje rozemarijn hebt afgeknipt maar hem toch niet nodig hebt, leg hem in de koelkast zodat die vers blijft. Zo kan je hem de volgende keer weer gebruiken!