Tijmplantje - verse tijm plant - tijm plant kopen

tijm plant

De Tijm plant is een houtachtige plant met kleine donkergroene blaadjes en heeft een kruidige en licht bloemige geur. Er zijn veel verschillende soorten Tijm maar deze soort wordt het meest gebruikt in de keuken. 

Vroeger werd Tijm niet alleen gebruikt in de keuken maar namen de Griekse soldaten een bad van Tijm, dit voordat ze de strijd aan gingen met hun vijand. Het bad met de Tijm takjes gaf ze namelijk energie, moed en kracht. Dus laat het bad maar vol lopen en klik die Tijm je winkelmandje in!

Waar komt de Tijm plant vandaan?

Van oorsprong komt de Tijm plant rondom de gebieden van de Middellandse Zee. Onze Tijm komt uit het kustplaatsje Albenga in Italië, waar Patrizia met haar familie zorgt voor onze verse kruiden. Bij The Herbs Family komen de planten direct bij de kweker vandaan en worden ze op de juiste temperatuur bewaard. Doordat wij gespecialiseerd zijn in kruidenplanten kunnen wij in de meeste gevallen een betere kwaliteit plant leveren dan supermarkten of tuincentra.

Wat voor smaak heeft tijm?

Tijm heeft een volle kruidige smaak die je het best kan omschrijven als hartig. Om de Tijm het best tot zijn recht te laten komen voeg je de Tijm gelijk toe aan je gerecht. Op deze manier kan de smaak goed intrekken. Is het de eerste keer dat je Tijm gebruikt in je gerecht? Wees voorzicht want het is een krachtige smaakmaker! Hierdoor smaakt het wel heerlijk bij bijvoorbeeld aardappeltjes uit de oven.

Hoe kan ik de Tijm in de keuken gebruiken?

Knip een takje Tijm net boven de grond af zodat het de nieuwe groei stimuleert en spoel het daarna af onder de kraan. Voor in de thee kan het gehele takje in je kopje doen. Wanneer je het gaat gebruiken voor een gerecht pluk of rits je de blaadjes van het takje en snij je deze fijn. Een takje te veel afgeknipt? Bewaar het in de koelkast zodat je het de volgende keer kan gebruiken.

Goed om te weten!

Heb je gister een wijntje of biertje te veel op en kan je alleen nog maar vooruit staren zonder na te denken? Wie weet wil een kopje Tijm thee weleens werken. 

Tijm thee recept

Laat twee theelepels Tijm, twee theelepels honing, zout en één kopje kokend water 10 minuten intrekken. Gooi het daarna door de zeef en wie weet leef je weer een beetje op!