Citroenmellisse plant - Citroenmelisse kopen

Hoe verzorg je een kruidenplant?

Wanneer je jouw kruidenpakket dan eindelijk binnen hebt, wil je natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van de heerlijke smaken en geuren die de kruidenplanten met zich mee brengen. Doordat onze kruiden zijn opgegroeid onder de Italiaanse zon zijn ze van zichzelf al best wel sterk. Maar alleen die Italiaanse zon is niet genoeg. De liefde waarmee ze verzorgd zijn door Patrizia en haar familie geven de kruiden net dat beetje extra kwaliteit. Om zo lang mogelijk te kunnen blijven genieten van die kwaliteit geven wij jou wat handige verzorgingstips mee!  

Nog geen kruidenpakket bestelt? Kies jouw 4 favorieten kruiden en stel jouw eigen kruidenpakket samen!

De verzorgingstips voor jouw kruidenplanten

Onze kruidenplanten hebben van huis uit al een goede opvoeding meegekregen. Het zwaarste werk is dan ook gelukkig al gedaan door Patrizia en haar familie. Het enige wat jij nog moet doen is af en toe wat aandacht en liefde geven.

 1. Wat die aandacht en liefde precies inhoudt?

  Een lekker plekkie en natte voeten. Dat is eigenlijk alles wat ze vragen. Valt best mee toch? Oh en wanneer je een half uurtje over hebt vinden ze een goed gesprek en een aai over de bol ook wel fijn.

 2. Een lekker plekkie!

  Wat is dan een lekker plekkie? Goeie vraag!

  We zullen je geruststellen je behoudt gewoon je lievelingsplek op de bank. Ze staan namelijk liever in het zonlicht. Denk bijvoorbeeld aan een lekker plekkie op de vensterbank of in het keukenraam. Zet ze niet boven je verwarming op de vensterbank want dat vinden ze niet zo’n lekker plekkie. Wanneer je genoeg zonlicht hebt in de keuken kun je ze prima op het aanrecht kwijt.

  Onze favoriete plek is het aanrecht, zo heb je ze binnen handbereik wanneer je staat te kokkerellen.

  Je kunt de kruiden ook prima buiten kwijt. Doe ze bijvoorbeeld samen in een grotere pot en zet ze op een plekkie waar ze lekker in de zon staan, maar zorg er wel voor dat ze niet te veel wind vangen.

 3. Natte voeten

  Twijfel je of ze natte voeten nodig hebben? Til ze even op, wanneer ze licht aan voelen is het tijd voor een voeten bad! De kruiden hebben nog al een sterke eigen mening en bepalen graag zelf hoeveel water ze tot zich nemen. Creëer dus een lekker voeten bad waar ze optimaal kunnen ontspannen. Het voeten bad creëer je gemakkelijk door een laagje water in de gootsteen of een schoteltje met water. 

Citroenmelisse plantje

Houdbaarheid van een kruidenplantje

Hoe lang kan je verwachten dat een kruidenplantje meegaat? Goede vraag! Het ligt er geheel aan hoe vaak je de kruiden gebruikt en hoe het plantje wordt verzorgd. Gemiddeld gaan onze kruidenplantje een maand mee, maar als je deze amper gebruikt dan kan het natuurlijk nog veel langer! 

Tip: Heb je jouw kruidenplanten helemaal opgeknipt? Pot ze over in een grotere pot en geniet nog langer van jouw kruidenplanten!

Staat jouw muntplant nu al een aantal dagen te schitteren op je aanrecht maar worden de blaadjes onderaan langzaam aan geel? Geen paniek! Je kunt je muntplant gewoon nog gebruiken. Verwijder de gele blaadjes en geniet van een lekkere kop muntthee. Je kunt je Marokkaanse muntplant ook overpotten in een grotere pot, zet deze buiten neer en de kans is groot dat die weer helemaal opleeft!